Når raushet er gull

Det er ikke lett å ha fokus på andre når egne inntekter svikter. Men de bedriftslederne som klarer det, vil komme ut styrket av krisen.

Næringslivet sender ut permitteringsvarsler i et tempo vi aldri har sett før i Norge. Bare de to siste ukene har Nav mottatt 225.400 nye søknader om ledighetstrygd.

Over 206.600 stammer fra personer som er permittert fra jobbene sine. For flere bransjer er det fullstendig katastrofe. Selv ikke statsminister Erna Solbergs oljesmurte gullkort kan avverget det som vil bli tidenes norske konkursbølge.

DE FLESTE direktører og aksjonærer har naturligvis nok med egen elendighet. Men finnes de som evner å se et større bilde.

John Willy Nilsen fra FFS Marine i Farsund er blant dem. Da kommunen gikk ut på Facebook og etterlyste medisinsk utstyr i forbindelse med etableringen av en ny legevakt for koronapasienter, kontaktet han rederier som har båter i opplag lokalt og spurte om de kunne bidra.

Responsen var overveldende.

En halv varebil ble fylt opp, med blant annet pustemasker og engangshansker. Selv sier Nilsen til lokalavisen Lister24 at han synes det var gøy å kunne bidra.

JOHAN THOMAS Hegdahl i regnskapsfirmaet Adwice AS i Lofoten ser at kundene i området sliter tungt på grunn av koronapandemien. Spesielt har avlysningen av VM skreifiske i Svolvær rammet det lokale næringslivet.

Men da flere kunder meldte at de ikke lenger hadde mulighet til å betale for tjenestene hans, svarte Hegdahl med å tilby gratis regnskapshjelp.

Det er tid for å være rause med hverandre, både på den ene og den andre måten. Litt forretningsmessig nestekjærlighet vil ikke bare bidra til å redusere køene utenfor skifteretten. Det kan være en klok måte å beholde et renommé og ikke minst et marked på.

Uten kunder, ingen business.

Faksimile fra Lister24.