Mannen bak Tellus

Med lang ledererfaring fra nasjonal og lokal dagspresse, vet Sveinung W. Jensen (49) hvordan du og din bedrift skal bli mer synlig i mediene  og hvordan dere kan unngå uønsket søkelys.

 

Fra 2009 til 2018 var Jensen ansvarlig redaktør og daglig leder i Lister, og ledet avisen gjennom en lang rekke strategiske endringer. Som å redusere papirfrekvensen for å kunne gi full gass på den digitale journalistikken, bytte navn på avisen, innføre betaling for alt nettinnhold, flytte til nye lokaler, legge ned trykkeriet, nedbemanne og outsource tjenester.

 

 Jensen har også ledet en rekke digitale innovasjonsprosesser, deriblant oppstart av to nye nettaviser, bygging av tv-studio og malstyring av papiravisproduksjonen. Under hans ledelse ble Lister i 2018 kåret til årets lokalavis i Norge av Landslaget for Lokalaviser (LLA). Avisen ble også i Jensens redaktørtid nominert til priser for årets nyskaping, årets avisforside og årets nettsted under Nordiske Mediedager i Bergen.

 

Les også: Slik blir du mer synlig i mediene

 

Før han flyttet til Farsund for å bli redaktør i 2009, jobbet Jensen 11 år sammen med flere av landets fremste næringslivsjournalister i Aftenposten. Først som journalist, deretter som reportasjeleder og til sist som leder for avisens økonomiredaksjon. Før dette arbeidet han i Aftenpostens krimredaksjon, der han blant annet dekket Orderud-saken på heltid i nærmere ett år. 

 

Jensen har også vært politisk journalist og nyhetsreporter i Dagbladet i tre år, og dekket blant annet EU-kampen i 1994. Han har dessuten tjenestegjort som journalist ved Forsvarets Forums kontor i Bardufoss.

 

 Les også: Vis frem dine grønne historier

 

Jensen har økonomiutdannelse fra University of Warwick i England, samt grunnfag i historie og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

 

De ulike rollene han har fylt i flere aviser, gjør at Jensen vet hva som tenkes i små og store avisredaksjoner. Og ikke minst hvordan du og din bedrift bør navigere i et stadig mer kompleks og digitalisert medielandskap.

 

Kontakt oss på 957 74 951 eller på epost, sveinung@telluskom.no.